3 min read

Klein maar fijn

Published on
11/4/2024

Om optimaal te genieten van een zwembad hoeft dit niet altijd imposant te zijn.  Zelfs kleine zwembaden bieden veel plezier.  En ze hebben daarenboven ook enkele voordelen.

Bij een kleine tuin of een binnenkoer in hartje stad wordt vaak gedacht dat de aanleg van een zwembad onmogelijk is. In een kelder of op het terras van een penthouse eveneens niet haalbaar? Graafmachines en zwaar materieel kunnen immers niet op de bouwplaats komen, laat staan een omvangrijke zwembadkuip.  Zwembadplannen dan maar opbergen?  Helemaal niet nodig.

Een tijdje geleden maakten we een klant gelukkig door een zwembad te installeren in een herenhuis in de rij in het centrum van Antwerpen. Een huzarenstukje als je weet dat de tuin via geen enkele toegangsweg bereikbaar was. Toch slaagden we erin om de volledige installatie uit te voeren in slechts 4 dagen tijd. Hoe we dat deden kan je bekijken in dit filmpje.

Maar onze roestvrijstalen zwembaden kunnen ook ter plekke worden gemonteerd zonder aan kwaliteit in te boeten. Alle onderdelen worden dan voorgefabriceerd en afzonderlijk geleverd. Vervolgens brengen onze vakmensen de RVS platen en bijbehorende accessoires apart naar de bouwplaats en lassen alle onderdelen perfect aan elkaar.  

Kleine zwembaden bieden belangrijke voordelen. Zo bevatten ze veel minder water en kunnen het hele jaar door zuinig verwarmd worden.  Minder volume betekent ook minder onderhoudskosten.  Ook geen administratieve rompslomp want een bouwvergunning is niet nodig.  Meestal worden compacte zwembaden uitgerust met een performant tegenstroomsysteem om gezond baantjes te trekken en waar zelfs olympische zwemmers van zullen genieten.  Kleine afmetingen maar toch groots zwemplezier.

Aangezien we met roestvrij staal alle richtingen uitkunnen, zijn alle maten en vormen mogelijk.  Een compact bad van bijvoorbeeld 4 x 2 m biedt al vele mogelijkheden: lekker plonsen en afkoelen in de zomer, genieten van warm water in de winter, eindeloos sportief zwemmen … een "minizwembad" biedt het allemaal.  Wil je het nog gezelliger?  Dan plaatsen we massagejets of een ergonomische spabank met warme bubbels die je in een opperste staat van ontspanning brengen.  Of denk je aan een dubbelslag? Dan voorzien we jouw zwembad van een bewegende bodem, waardoor je eigenlijk de oorspronkelijke ruimte volledig behoudt.

Ben je een echte waterrat en droom je van je eigen zwembad? Heb je echter weinig ruimte om dit te realiseren?  Geen nood, een compact inox zwembad met zwemturbine vormt een perfect alternatief voor een groter bad en het biedt daarenboven een pak voordelen.

0

0

/ 4

Stel uw droomzwembad of jacuzzi samen

start

Interesse in een zwembad of jacuzzi?

Welke afmetingen had u in gedachten?

Volgende

Hoe wenst u de configuratie van uw jacuzzi?

Volgende

Waar zou het geplaatst worden?

Voor een nauwkeuriger voorstel:
Volgende

Waar kunnen wij de informatie sturen?

Terug

0%

Bedankt voor de informatie! Wij koppelen spoedig terug met een offerte