Ons verhaal

50’s ... Hoe alles begon

Ons verhaal vangt aan in het jaar 1955. Toen begon Frans Van Eeckhoudt als polyvalent klusjesman zijn eigen bedrijf. Aanvankelijk werden vooral landbouwmachines hersteld en onderhouden. Snel ontpopte Frans zich tot een bijzonder handige alleskunner en werden meer en meer speciale constructies gefabriceerd. De basis voor Van Eeckhoudt Machinebouw was gelegd.

70’s ... Machines op maat

Nadat de landbouwactiviteiten in het agrarische Wolvertem stilaan weg deinden, werd begin jaren ‘70 meer ingezet op metaalbewerking en fijnmechanisch stukwerk. De omliggende bedrijven hadden immers nood aan specifieke machines en konden daarvoor bij Van Eeckhoudt terecht. Het bedrijf breidt uit van 3000 m² naar 10000 m² en telt een vijftiental medewerkers.

80's & 90's ... Opvolging en diversificatie

In de jaren tachtig verlaten de twee zonen van Frans de schoolbanken met een ingenieursdiploma op zak en vervoegen ze hun vader. Begin jaren negentig nemen ze de leiding van het bedrijf over. In die periode is er een grote toename van de ontwikkeling en bouw van geautomatiseerde transportlijnen met programmeerbare robotisering.
Steunende op een ruime expertise in het bewerken van staal, plaatwerk en inox, ontstond Van Eeckhoudt Wooninterieur dat zich toespitst op functionele en architecturale designprojecten voor in en rond de woning en het bedrijf.

00’s ... Inox zwembaden.

Tijdens een vakantie in Zwitserland, ontdekt Luc Van Eeckhoudt de pracht van een inox zwembad. Terug thuis, ontwerpt hij zijn eigen bad en enige tijd nadien wordt de divisie Van Eeckhoudt Zwembaden boven de doopvont gehouden.
Met een modern machinepark en de knowhow van een team van een 40-tal metaalbewerkers, ontwerpers, installateurs en ingenieurs, bouwen we niet alleen prachtige inox zwembaden en spa’s, maar bieden we ook oplossingen voor de meest complexe technische uitdagingen.

De toekomst ...

Als Belgisch fabrikant met een lange geschiedenis in metaalbewerking, kiest u bij Van Eeckhoudt Zwembaden voor een ervaren en betrouwbare partner voor het bouwen en installeren van uw droomzwembad. Van ontwerp over realisatie, tot installatie en afwerking, alles onder één dak en met de spirit & punch van een familiezaak bij u thuis gebracht.