3 min read

Waarom een inox zwembad installeren?

Published on
11/4/2024

Een zwembad in de tuin is voor velen een droom die uitkomt. Het is niet alleen een plek om te ontspannen en af te koelen tijdens warme zomerdagen, om onvergetelijke momenten te beleven met uw familie en vrienden, maar het verhoogt ook de waarde van uw woning. Als u van plan bent om een zwembad in uw tuin te installeren, dan is het belangrijk om de juiste keuze te maken in het type zwembad dat u wilt.

In dit artikel zullen we het specifiek hebben over inox zwembaden, hun voordelen, nadelen, prijzen en plaatsing. Lees verder om meer te weten te komen waarom een inox zwembad een uitstekende keuze kan zijn voor uw tuin.

Voordelen van inox zwembaden

Een inox zwembad heeft veel voordelen ten opzichte van andere soorten zwembaden. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste:

Duurzaamheid

Inox (ook wel RVS genoemd) is hoogwaardig roestvrij staal dat bekend staat om zijn duurzaamheid. Het is bestand tegen corrosie, roest en de meeste chemicaliën, waardoor het ideaal is voor de constructie van high-end zwembaden. Een Inox zwembad gaat jarenlang mee en vereist weinig onderhoud. Inox is volledig bestand tegen de destructieve impact van de zonnestralen (UV-licht) en zal nooit verweren. Het materiaal is volledig waterdicht en scheurbestendig.

Hygiëne

Inox is een materiaal dat zeer hygiënisch is (cfr. professionele keukens en laboratoria). Het is eenvoudig schoon te maken, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die veel belang hechten aan hygiëne en toch weinig tijd willen spenderen aan het onderhouden van hun zwembad. Op de gladde, gesloten structuur van de wanden en bodem kunnen algen, bacteriën en schimmels zich niet hechten. Gevolg is dat zeer weinig chemicaliën moeten gebruikt worden om het water kristalhelder, gezond en huidvriendelijk te houden.

Passief

De zonnestralen die weerkaatsen op de metalen wanden en bodem, warmen gratis het zwembadwater op. In combinatie met een goed geïsoleerde kuip levert dat een aanzienlijke besparing op de energiekosten.

Aantrekkelijkheid

Inox is een zeer aantrekkelijk materiaal dat een moderne en stijlvolle uitstraling heeft. Zowel bij een moderne als een traditionele architectuur zal een inox zwembad een tijdloze en duurzame aanvulling zijn. Het kan worden gecombineerd met verschillende soorten accessoires, zoals bijvoorbeeld trappen, fonteinen en massage banken om een prachtig visueel effect te creëren.

Inox is een materiaal dat zeer hygiënisch is (cfr. professionele keukens en laboratoria). Het is eenvoudig schoon te maken, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die veel belang hechten aan hygiëne en toch weinig tijd willen spenderen aan het onderhouden van hun zwembad.

Flexibiliteit

Inox kan in verschillende vormen worden geplooid en biedt daardoor veel ontwerpmogelijkheden. Het kan worden gebruikt om zwembaden te maken in verschillende maten, waardoor u meer opties heeft om het perfecte zwembad te creëren dat bij uw wensen en behoeften past.

Kleurenpracht

De zonnestralen die weerkaatsen op de wanden en bodem van een inox zwembad zorgen voor een prachtig schouwspel van licht en kleuren. Naargelang de samenstelling van de hemel, krijg je azuurblauwe, turquoise of staalgrijze reflecties … een feest voor het oog.

Waterdicht en scheurbestendig

De metalen constructie van de kuip en de inox wanden zijn scheurbestendig en tegelijk stijf en voldoende flexibel om bewegingen van de ondergrond op te vangen. Bij extreme warmte en koude worden de uitzettingen door het metaal perfect opgevangen. Zelfs als het zwembadwater bevriest, zal het ijs zich niet hechten aan de inox en dus geen schade berokkenen. Ook van microscheurtjes, die capillariteit en het loskomen van tegels en andere bezettingsmaterialen veroorzaken, is géén sprake met inox. Op die manier is een volledige waterdichtheidop lange termijn gegarandeerd.

Nadelen van Inox zwembaden

Hoewel er veel voordelen zijn bij de keuze van een inox zwembad, zijn er ook enkele nadelen waar u rekening mee moet houden voordat u besluit om er een te kopen.

Hogere prijs

Een van de nadelen van inox zwembaden is de hogere aankoopprijs. Inox is een duur materiaal en daardoor zijn deze zwembaden meestal duurder dan andere soorten zwembaden. De prijs kan echter variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van het zwembad.

Het gaat ook om een hogere "initiële" prijs. Echter … door de goede thermische eigenschappen bespaart u snel op de verwarmingsfactuur, u hebt bovendien veel minder onderhoudskosten en dus minder budget nodig voor zwembadchemicaliën en na 15 à 20 jaar hoeft u geen renovatie of vervanging van uw zwembad uit te voeren. U betaalt dus wat meer bij aanvang maar op termijn rendeert een inox zwembad dubbel en dik.

Kans op krassen

Hoewel inox zeer duurzaam is, kan het nog steeds krassen oplopen. Dit kan gebeuren als gevolg van onvoorzichtig gebruik van bijvoorbeeld gereedschap of scherpe voorwerpen in de buurt van het zwembad. Zand en onzuiverheden kunnen op termijn ook kleine krasjes veroorzaken op de bodem en een mat, gepatineerd uitzicht geven. Krassen kunnen de esthetiek van uw zwembad verminderen, maar hebben totaal geen invloed op de kwaliteit van het zwembad.

Indien u het uitzicht van uw inox zwembad wenst te behouden, vermijd dan scherpe, schurende of krassende voorwerpen in het zwembad. Maak ook optimaal gebruik van uw zwembadoverdekking om zand en schurende vervuiling zo goed mogelijk te weren.

Wil u het zwembad opnieuw het uitzicht geven zoals nieuw? Dit kan makkelijk gerealiseerd worden door een eenvoudige behandeling met gespecialiseerde producten en het licht polijsten van de inox wanden en bodem.

U betaalt dus wat meer bij aanvang maar op termijn rendeert een inox zwembad dubbel en dik.

Inox zwembad prijs en kosten

Een van de belangrijkste overwegingen bij de aanschaf van een inox zwembad is de prijs. Inox zwembaden zijn over het algemeen duurder dan traditionele betonnen of kunststof zwembaden. Dit komt voornamelijk door de hogere materiaalkosten en de gespecialiseerde kennis en vaardigheden die nodig zijn om inox zwembaden te ontwerpen, fabriceren en installeren.

De prijs van een inox zwembad varieert afhankelijk van de grootte, de complexiteit van het ontwerp en de gekozen afwerkingen en accessoires. Over het algemeen kunt u verwachten dat de kosten van een inox zwembad beginnen bij ongeveer € 30.000 en kunnen oplopen tot meer dan € 100.000, afhankelijk van de afmetingen, de specificaties, de accessoires en de benodigde installatiewerkzaamheden.

Als u een inox zwembad overweegt, is het belangrijk om te kijken naar uw budget en uw prioriteiten. Hoewel de aanvankelijke kosten hoger kunnen zijn, kan een inox zwembad op termijn kosten besparen, omdat het minder onderhoud en reparaties nodig heeft dan andere soorten zwembaden. Bovendien is inox het enige materiaal dat optimaal de zonnestralen weerkaatst en hierdoor gratis het water opwarmt. Ook heeft een inox zwembad een lange levensduur, waardoor het een goede investering kan zijn op de lange termijn.

Het is belangrijk om vooraf een budget vast te stellen en de kosten van het ontwerp, de gekozen opties en de installatie in overweging te nemen bij het plannen van uw inox zwembad. Overleg met een zwembadbouwer over de beschikbare opties en prijzen en laat u adviseren over de beste keuzes voor uw situatie. Door te investeren in een hoogwaardig inox zwembad, kunt u genieten van jarenlang plezier in uw eigen tuin en kunt u waarde toevoegen aan uw huis.

Voor meer details over de prijs, neem contact op en ons expert team kan u een nauwkeurige offerte geven.

Inox zwembad kopen

Als u besluit om een inox zwembad te kopen, is het belangrijk om te zoeken naar een betrouwbare en ervaren leverancier. Er zijn veel bedrijven die inox zwembaden aanbieden, maar niet allemaal zijn ze even betrouwbaar. Kies voor een leverancier die bekend staat om zijn ervaring, kwaliteit en vakmanschap, en die u kan helpen bij het ontwerp, de installatie en het onderhoud van uw inox zwembad.

Voordat u een inox zwembad koopt, is het ook belangrijk om de verschillende opties te vergelijken en te overwegen wat het beste bij uw behoeften past. Door verschillende opties te overwegen, kunt u het zwembad vinden dat het beste past bij uw behoeften en uw budget.

Inox zwembad plaatsen

Het plaatsen van een inox zwembad vereist gespecialiseerde kennis en ervaring. Het is belangrijk om een professional in te huren om u te helpen bij het ontwerpen en installeren van uw inox zwembad om ervoor te zorgen dat het correct wordt geïnstalleerd en veilig is om te gebruiken.

Bij het plaatsen van een inox zwembad is het belangrijk om rekening te houden met de locatie en het ontwerp van het zwembad. Zorg ervoor dat u een vlakke en stabiele ondergrond kiest, die voldoende ruimte biedt voor het zwembad en de benodigde apparatuur. Daarnaast moet u ook rekening houden met de afstand van het zwembad tot uw huis, buren en andere structuren, om eventuele overlast of veiligheidsrisico's te voorkomen.

Een professionele zwembadbouwer kan u helpen bij het selecteren van de juiste locatie voor uw inox zwembad, het bepalen van de afmetingen en het samenstellen van de installatie voor de waterhuishouding. Bovendien kan een ervaren professional u adviseren over het onderhoud van uw inox zwembad en de juiste producten en apparatuur aanbevelen om het in optimale staat te houden.

Conclusie

Een inox zwembad kan een prachtige toevoeging zijn aan uw tuin. Inox of edelstaal is een uitermate duurzaam materiaal met een strakke en tijdloze uitstraling. Een inox zwembad is onderhoudsarm, biedt u meer tijd om te zwemmen en dat in kristalhelder en huidvriendelijk water waar minimale hoeveelheden chemicaliën worden in gebruikt. De weerkaatsing van de zonnestralen op de metalen wanden, levert niet alleen een prachtig licht- en kleurenspektakel op, maar ook een gratis opwarming van het water. Hoewel inox zwembaden in aanvang duurder zijn dan traditionele zwembaden, bieden ze unieke voordelen en een hoge kwaliteit die de investering waard kan zijn.

Als u overweegt om een inox zwembad te installeren, is het belangrijk om te werken met een professionele zwembadbouwer die ervaring heeft met het ontwerpen, bouwen en installeren van inox zwembaden. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat uw inox zwembad correct wordt geconstrueerd en veilig en efficiënt wordt geïnstalleerd en kunt u genieten van vele jaren plezier en ontspanning in uw eigen zwembad.

0

0

/ 4

Stel uw droomzwembad of jacuzzi samen

start

Interesse in een zwembad of jacuzzi?

Welke afmetingen had u in gedachten?

Volgende

Hoe wenst u de configuratie van uw jacuzzi?

Volgende

Waar zou het geplaatst worden?

Voor een nauwkeuriger voorstel:
Volgende

Waar kunnen wij de informatie sturen?

Terug

0%

Bedankt voor de informatie! Wij koppelen spoedig terug met een offerte