3 min read

Zwembad renovatie met inox

Published on
11/4/2024

Is uw zwembad lek? Komen er tegels los of is uw liner aan vervanging toe? Kortom, dringt een opfrisbeurt zich op? Overweeg dan zeker om een renovatie uit te voeren met inox

Inderdaad, uw bestaande zwembad kan gerenoveerd worden met een inox of roestvrijstalen liner.  Dit onslijtbaar materiaal biedt de volgende voordelen:

1)     Duurzaamheid: geen enkel afdichtingsmateriaal gaat langer mee dan inox waardoor vervanging of renovatie achteraf niet meer nodig is.  UV stralen hebben immers geen enkele schadelijke impact op inox.

2)     Onderhoudsvriendelijkheid: inox is het hygiënisch materiaal bij uitstek (cf. de professionele keukens) en laat zich moeiteloos onderhouden.

3)     Anti-alg en antibacterieel: door de volledig gesloten structuur, kunnen algen en micro-organismen zich niet hechten aan de inox wanden van het zwembad.

4)     Door dit afstooteffect, kunnen zeer lage hoeveelheden desinfecteringsproduct gebruikt worden, wat de waterkwaliteit ten goede komt.

5)     Vormvrijheid: recht of gebogen, inox laat zich verwerken tot alle mogelijke vormen.

6)     De semi-rigide structuur van inox vangt kleine bewegingen van het aardoppervlak op en is hierdoor volledig scheurvast en blijvend lekvrij.

7)     Door de goede isolatie en de weerkaatsing van het zonlicht op de metalen wanden, warmt het water sneller open bespaart u aanzienlijk op de energiefactuur.

8)     Eigentijdse en strakke uitstraling met een mooie reflectie van het licht, passend bij elke architectuur.

9)     Milieuvriendelijk: inox is recyclebaar en heeft een lage milieu impact, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is voor zwembadrenovatie.

De semi-rigide structuur van inox vangt kleine bewegingen van het aardoppervlak op en is hierdoor volledig scheurvast en blijvend lekvrij.

Afhankelijk van de staat van het zwembad en de gewenste veranderingen, kan een renovatie op verschillende manieren worden uitgevoerd. Over het algemeen worden hierbij volgende stappen uitgevoerd:

1)     Inspectie: wij komen ter plaatse om te evalueren welke reparaties en verbeteringen nodig zijn.

2)     Alles wordt uitvoerig opgemeten zodat wij het voorbereidend plaatwerk kunnen verrichten.

3)     Het zwembad wordt volledig leeggemaakt en de bestaande structuur wordt daar waar nodig verstevigd.

4)     Wij brengen profielen aan tegen de wanden met ertussenin isolatiemateriaal waar in laatste fase de inox platen als bekleding worden tegenaan geplaatst.

5)     Indien nodig, vervangen we de defecte technische componenten (pomp, filter, automatische pH & Cl regeling, warmtepomp, enz.).

6)     Het zwembad wordt weer gevuld, de technische componenten aangesloten en indien nodig verder afgewerkt met tegels, hardhout,enz.

7)     Ten slotte wordt alles uitvoerig getest om na te gaan of alles perfect functioneert en veilig is.

Wenst u een renovatie waarbij stijl gecombineerd wordt met gebruiksgemak en eindeloze zorgeloosheid? Onderzoek dan zeker de interessante mogelijkheden die inox u te bieden heeft.  

0

0

/ 4

Stel uw droomzwembad of jacuzzi samen

start

Interesse in een zwembad of jacuzzi?

Welke afmetingen had u in gedachten?

Volgende

Hoe wenst u de configuratie van uw jacuzzi?

Volgende

Waar zou het geplaatst worden?

Voor een nauwkeuriger voorstel:
Volgende

Waar kunnen wij de informatie sturen?

Terug

0%

Bedankt voor de informatie! Wij koppelen spoedig terug met een offerte